Novi zabavni sustav: Audijevi automobili uskoro postaju kino dvorane

Njemački proizvođač premium automobila na CES dovodi i novu generaciju infotainment sustava koja će biti integrirana u sve buduće automobile

Consumer Electronic Show u Las Vegasu mjesto je za velike dečke koji nikako da odrastu jer se tamo pokazuju najnovija elektronička čuda, a gdje ćete bolje završiti potragu za nestalim djetinjstvom nego na takvom sajmu. Audi se sprema u siječnju otići tamo sa sustavom koji zove Mobile Movie Theatre. Dakle, Audi vas priprema za vrijeme kad će automobili biti samovozeći, a kažu, bit će to ubrzo. Sad, kako lijepe potrošačke vijesti uvijek putuju u paketu s onima koje su malo manje lijepe, na tom sustavu moći ćete pratiti streaming televizijskih programa i filmova, a možemo očekivati da ta usluga neće biti besplatna. Upravo je proizvođačima iznimno draga ideja takozvanih umreženih automobila jer će vam oni, Google, Apple i mnogi drugi naplaćivati aplikacije, filmove, glazbu i slične zabavne sadržaje. Naravno, vi ćete uvijek moći reći ne, ali onda vam ostaje da u tom tehnološki naprednom čudovištu žvačete sendvič s kiselim krastavcima i salamom te se osjećate osamljenije nego ikad.

Navodno Audi planira krenuti s Mobile Movie Theatreom i prije autonomnih vozila, a u tom sustavu uživat će vozač (dok automobil stoji) i putnici. Njemački proizvođač premium automobila na CES dovodi i novu generaciju infotainment sustava. O njemu se malo zna, ali će sigurno biti super, s mnogo novih funkcionalnosti, kontrolom gestama, naprednim glasovnim biranjem i sličnim opcijama.