Hyundai ima iznenađenje: Otvaranje automobila otiskom prsta!

Sa svakom promjenom vozača, mijenjat će se i postavke u automobilu, odnosno individualizirat će se postavke sjedenja, visine i dubine upravljača, položaja vanjskih retrovizora i klime

Početkom godine Hyundai će predstaviti novu tehnologiju na svom SUV-u Santa Fe, koji će prodavati u Kini. Naime, vozači će ga moći otključati na način kako to čine s pametnim telefonima: otiskom prsta. Prije nego što počnu koristiti ovaj sustav vozači će registrirati svoj otisak, a skeneri u ručki vozila i na dugmetu za pokretanje motora će ga prepoznati.

Naravno, svi vozači ili vozačice moći će registrirati još korisnika, ovisno o tome koliko će ljudi ovlastiti da voze njihov Santa Fe. Sa svakom promjenom vozača, mijenjat će se i postavke u automobilu, odnosno individualizirat će se postavke sjedenja, visine i dubine upravljača, položaja vanjskih retrovizora i klime. Automobil će memorirati set-up svakog vozača i prilikom novog ulaska prilagoditi sve navedene funkcije.

U ovoj fazi morat ćete imati ključ vozila u džepu jer ako sustav prepozna otisak, ali ne dobije elektroničku potvrdu o prisutnosti daljinskog upravljača, Santa Fe će ostati zaključan. Navodno su Hyunadijevi skeneri otporni na sunce, kišu, vjetar, led i snijeg. Odnosno, morali bi funkcionirati i u najtežim vremenskim uvjetima. Ova tehnologija bi trebala vrlo brzo doći u Europu.