VIDEO: Lopovi za tridesetak sekundi otvaraju i kradu automobil!

Dovoljna su dva uređaja i uigrani tim kradljivaca

Krajem studenoga, dok je Mohammed Tuma mirno spavao u svom londonskom domu, ostao je bez dva Mercedes-Benza u samo 60 sekundi. Uigrana skupina kriminalaca ukrala je dva SUV-a (modeli GLE),  pomoću tzv. tehnike releja.

Dovoljna su dva uređaja, jedan koji hvata signal daljinskog ključa automobila u kući ili stanu nesretnog vlasnika i drugi na koji se potom prenosi signal i koji igra ulogu novog ključa. S novim automobilima nema više potrebe za čeprkanjem po bravi, sve se rješava elektronskim putem. 

Krađa automobila je, naravno, unosan posao i u Hrvatskoj. Kako se zaštititi od ove metode? Jedan je da daljinske ključeve umotate u aluminijsku foliju, a još bolji je kupnja tzv. Faradayeve (žičane) torbice, koja blokira signal ključa pa ga uređaji lopova ne mogu dohvatiti.

Faradayeve torbice mogu se kupiti za manje od stotinu kuna i nemojte u njih zaboraviti staviti i rezervni ključ za daljinsko otvaranje automobila. Ovoj vijesti prilažemo i video u kojem se vidi kako kriminalci kradu Mercedes-Benz C klasu za manje od pola minute.