Čak i sportski kupe Aston Martin DB11 dolazi s balističkom zaštitom

Četvrta razina zaštite može izdržati napad Magnumom .44, napad manjim kalibrima sačmarica i udarce čekićem. Cijeli je paket težak oko 150 kilograma i ne utječe značajno na performanse DB11

Elegantni Aston Martinov kupe DB11 možete dobiti i s četvrtom razinom zaštite od napada vatrenim oružjem. Sad, vjerojatno se pitate, čemu oklopljeni sportski kupe, takve nadogradnje obično idu u velike limuzine u kojima se prevoze državnici i tzv. kontroverzni biznismeni. 

Oklop koji štiti od otmica osobito je popularan u nekim državama Južne Amerike. Tamo su česte krađe na ulici pa mnogi vlasnici vozila pribjegavaju ovakvim rješenjima. Tvrtka koja nadograđuje Aston Martin DB11 zove se Tresco i sjedište joj je u njemačkom Bremenu. 

Četvrta razina zaštite može izdržati napad Magnumom .44, napad manjim kalibrima sačmarica i udarce čekićem. Cijeli je paket težak oko 150 kilograma i ne utječe značajno na performanse DB11. On uključuje pojačana balistička stakla, čelik i dijelove od kompozitnih materijala. Nadogradnja košta oko 90 tisuća eura, a mnogim vlasnicima ovo je njbliže što će ikada biti dogodovštinama filmskog junaka Jamesa Bonda, koji je u karijeri vozio mnoge posebno opremljene Aston Martine.

Takva razina zaštite spasila je od napada britanskog vozača Formule 1 Jensona Buttona kad je prije četiri godine napuštao stazu Interlagos u Brazilu. Na semaforu su lopovi pokušali ući u Mercedes-Benz B klasu u kojoj su ga prevozili, ali zbog zaštite nisu uspjeli.