Britanci su istražili sklonost vozača prometnim prekršajima ovisno o automobilima koje voze

Odmah iza BMW-a serije 4 po broju prekršaja su vozači Audija A5, Mercedes-Benza C220 i E220 te Jaguara XF

Britanska kuća GoCompare Car Insurance, koja za korisnike uspoređuje najpovoljnije cijene osiguranja automobila, provela je istraživanje o prometnim prekršajima i nesrećama na specifičan način – kroz prizmu vozača određenih vrsta vozila. 

Tako su u GoCompare Car Insuranceu došli do spoznaje da čak 17,1 posto vozača BMW-ove serije 4 (model 420d) ima barem jedan prometni prekršaj, dok je 21,3 posto vozača tog kupea prijavilo štetu na vozilu za koju su oni krivi – ili su ih teretili drugi vozači. Istraživanje je pokazalo da su vozači luksuznih automobila ili premium automobila skloniji tome da skrive nesreću ili prekršaj na cesti.

Odmah iza BMW-a serije 4 po broju prekršaja su vozači Audija A5, Mercedes-Benza C220 i E220 te Jaguara XF.

– Ovo su zabrinjavajući podatci. Naravno, ne možemo generalizirati i reći da su svi vozači luksuznih automobila skloni prekršajima – kažu u GoCompare Car Insuranceu. BMW, Audi i Mercedes-Benz su među deset najpopularnijih marki po prodajnim rezultatima u Velikoj Britaniji.

Najpitomiji su vozači Opel/Vauxhall Agile koji su u tek 4,1 posto skrivili neki prometni prekršaj, a slijede Hyundai i10, Nissan Micra, Kia Picanto i Hyundai Getz.