VIDEO: Tesla Model 3, primjer loše završne obrade ili pretjerano cjepidlačenje kritičara?

Na isporučenom automobilu mnogo je pogrešaka na boji, a gotovo je kronični problem s razlikama između procjepa na panelima prednjih i stražnjih vrata

Proizvodnja Teslinog Modela 3 se zahuktava, a svi problemi na tvorničkim linijama riješeni su, ili nisu? Naime, cijenjeni You Tube kanal Engineering Explained detaljno je u Americi pregledao potpuno novi Model 3 i rezultati su doista zanimljivi. Naime, čini se da su u Tesli usvojili koncept brzine proizvodnje, ali menadžer kvalitete još je na godišnjem odmoru ili to radno mjesto još nije popunjeno. Na isporučenom automobilu mnogo je pogrešaka na boji, a gotovo je kronični problem s razlikama između procjepa na panelima prednjih i stražnjih vrata, koja je na nekim mjestima i po dva milimetra. Autor analize usporedio je to sa svojim dvostruko jeftinijim Subaru Crosstrekom (XV u Europi) i taj automobil mnogo je solidnije izrađen, s razlikom u razmacima između panela svega 0,4 mm. 

Nejednake širine su i stakleni paneli krova i vjetrobranskog stakla, a problem se pojavio na prednjem odbojniku koji je na lijevoj strani viši nego na desnoj. Naravno, niti jedan proizvođač automobila nije imun na sitne nedostatke završnih proizvoda, ali jedan premium automobil poput Tesle trebao bi biti kvalitetnije obrađen na tvorničkoj liniji. U Tesli uvijek mogu reći da se radi samo o ovom jednom automobilu… Pogledajte video!