BMW kreće u razvoj supersportskog automobila?!

Prema informacijama iz BMW-a čini se da i8 neće dobiti direktnu zamjenu, već dolazi potpuno novi sportski automobil

Kao sportska marka BMW je neuobičajeno konzervativan po pitanju sportskih modela. Ok, tu su M3, M5, odlični M2 pa i niz SUV-ova sa snažnim motorima čiji se cilj i svrha baš ne naziru (osim nekog oblika društvenog prestiža)… Sa serijom 8 zaživio je i luksuzni kupe, ali od supersportaša niti traga, ne računa li se hibridni i8, koji je više stilska i tehnološka vježba.

Međutim, sve će se to najvjerojatnije promijeniti. Prema informacijama iz BMW-a čini se da i8 neće dobiti direktnu zamjenu. U pripremi je nešto drugo – pravi BMW-ov supersportaš, koji bi bio konkurent Audiju R8, Lamborghini Huracanu i sličnim vozilima.

Pogon bi bio hibridni, a već se nagađa i o ukupnoj snazi. S trocilindričnim turbobenzincem i električnim motorom i8 je dosegnuo 369 KS, a novi supersportaš bi mogao razvijati ukupnih 700 KS. BMW upravo radi na drugoj, snažnijoj generaciji električnih motora u hibridnim sustavima koji bi trebali razvijati 197 KS. Sve to koincidira s vremenskom linijom razvoja novog supersportskog automobila. Realno je očekivati da bismo ga na cesti mogli vidjeti 2023. godine.