Prvi preklopni pametni telefon na svijetu ima i brojne probleme

Kritičari spominju da je najveći neuspjeh FlexPaija njegov softver i osnovno rukovanje jer svaki put kad okrenete uređaj ili ga preklopite/otkrijete, on se zbunjuje

Royole FlexPai je vrsta uređaja koji tvrtke puštaju u prodaju kad osjećaju apsolutni imperativ da budu prvi s nekom novom tehnologijom. Ne krivimo Royole, tvrtku koja je prije pet godina doslovno osnovana u svrhu razvoja i prodaje fleksibilnih ekrana, jer se suočila s egzistencijalnom prijetnjom da će je Samsung i Huawei preduhitriti i ukrasti joj inovaciju sa svojim preklopnim mobilnim uređajima. Zato je Royole žurno predstavio FlexPai, a prvi novinari u Americi imali su priliku testirati ovaj uređaj.

Royole FlexPai sa svojih 7,8 inča dijagonale ekrana ustvari je i Android tablet, koji sadrži dva SIM utora. Kad se preklopi, ekran ima dimenziju 4 inča. Osnovna konfiguracija ima 6 GB RAM-a i 128  GB interne memorije.

Jedan od dvaju telefona dodijeljen je kao primarni, a njegov se sadržaj prikazuje na punoj veličini uređaja kad se otvori. Na zaslonu nudi razlučivost od 1920×1440 piksela, koja se smanjuje na manje od polovice kad ste u telefonskom načinu rada. Ipak, gustoća piksela od 308 ppija dovoljna je da ekran izgleda prilično oštro. Prve kritike govore o tome da je sve ukupno poprilično loše kvalitete i nekako podsjeća  na karakteristike Samsungove druge generacije AMOLED ekrana od prije mnogo godina.

Ipak, Royole je dobro obavio posao s čvrstoćom samog uređaja i zahtijeva prilično veliku količinu snage od strane korisnika za otvaranje i zatvaranje, što pruža umirujući osjećaj da može izdržati grubo rukovanje.

Kritičari spominju da je najveći neuspjeh FlexPaija njegov softver i osnovno rukovanje jer svaki put kad okrenete uređaj ili ga preklopite/otkrijete, on se zbunjuje, a to korisnike izluđuje. Uz to, aplikacije se međusobno preklapaju s widgetima kad uređaj prelazi u telefonski način rada. Sve je to zasluga novog suftvera Water OS. Također, cijeli je softver spor, baš kao i kamera.

Da ne mislite da je Royole FlexPai neka vrsta koncepta iz daleke budućnosti, trebali biste znati da je već u prodaji u Kini za otprilike 9000 kuna.