VIDEO: Kako pretvoriti pametni telefon u infotainment sustav u starijem automobilu?!

Pioneer se dosjetio rješenja koje će uz pomoć središnje jedinice i pametnog telefona simulirati moderni informacijski sustav

Infotainment sustavi su tehnološke stvarčice s kojima se čini da automobili izgledaju iznimno moderno. Ovaj dio tehnologije otišao je od analognog tipa koji je zauzimao puno prostora unutar kabine vozila do DIN priključka koji je veličine DVD-a.

Zatim se razvio dalje u mnogo veći infotainment koji ima zaslon osjetljiv na dodir. Ovih dana, neki infotainment sustavi, kao i Mercedesov MBUX sustav, čak ugrađuju sustave koji se protežu preko cijele ploče s instrumentima. Doista, infotainment postaje sve više hi-tech, a problem je ako imate stari automobil i želite sve moderne značajke u njemu.

Pioneer je riješio ovaj problem sa svojim najnovijim uratkom imena SPH-10BT. Ova glavna jedinica ne dolazi s velikim zaslonom na dodir. Umjesto toga, dolazi s postoljem za pametni telefon, koje vam omogućuje da koristite iPhone ili Android telefon kao zaslon za glavnu jedinicu. S ovom postavkom, SPH-10BT se može naknadno ugraditi u šasiju s jednom DIN jedinicom, koja je uobičajena među starim automobilima.

Pioneer SPH-10BT koristi Bluetooth za povezivanje pametnog telefona s glavnom jedinicom, eliminirajući pritom vizualno neugodne viseće žice, osim ako morate napuniti telefon. Dostupan u portretnoj i pejzažnoj orijentaciji, pametni telefon, nakon povezivanja, postaje zaslon na kojem su vam lako dostupne sve informacije i značajke. Cijena ovog Pioneerovog uređaja je oko 100 eura.