Stiže nam nastavak Društvene mreže?!

Mnogo zanimljivih, dramatičnih stvari dogodilo se od završetka filma

Aaron Sorkin, scenarist Društvene mreže, razmišlja o snimanju nastavka ovog hvaljenog filma iz 2010. godine. Priču o nastanku Facebooka režirao je David Fincher, a na kraju je, osim odlične zarade, ovaj film dobio i tri Oscara.
U izvornom filmu Jesse Eisenberg je glumio studenta Harvarda Marka Zuckerberga kad je počeo raditi na društvenoj mreži (ne bez kontroverzi) koja ga je kasnije učinila milijarderom. Sorkin je rekao:
– Prije svega, mnogo više znam o Facebooku u 2005. nego u 2018. godine, ali znam dovoljno da mislim da bih trebao napraviti nastavak. Mnogo zanimljivih, dramatičnih stvari dogodilo se od završetka filma, tj. dogovora oko tužbe braće Winklevoss i Eduarda Saverina.
Facebook je preživio nekoliko kontroverzi u godinama nakon objavljivanja filma poput tvrdnji ruskih hakera da su manipulirali podatcima na američkim izborima 2016. godine. Pisac je objasnio da su on i producent filma Scott Rudin u kontaktu. Sorkin je rekao:
– Dobio sam od njega više e-mailova s priloženim tekstom u kojem piše: Nije li vrijeme za nastavak?
Original u kojem su još glumili Andrew Garfield i Justin Timberlake objavljen je 2010. godine. Međutim, osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, kritizirao je filmsku biografiju, nazvavši cijeli projekt štetnim.