Nike najavljuje košarkaške tenisice kontrolirane pomoću aplikacije na pametnom telefonu

Adapt BB koristi prilagođeni motor i senzor napetosti kako bi automatski podesio udobnost svake tenisice na nogama igrača

Nike je neko vrijeme najavljivao evoluciju u košarkaškim tenisicama, ali sad je najveći proizvođač tenisica na svijetu ispunio obećanje i predstavio ‘budućnost igre’ s novim modelom tenisica za košarku Nike Adapt BB – high-tech, koje nisu samo samovezujuće i kontrolirane aplikacijom nego će se i automatski prilagoditi vašem stopalu.

– Namjerno smo odabrali košarku kao prvi sport za Nike Adapt, zbog zahtjeva koje sportaši imaju prema proizvođačima tenisica – ističe u najavi tvrtke Eric Avar, kreativni direktor inovacija Nikea, te dodao:

– Tijekom košarkaške utakmice, atletsko stopalo se prilagođava baš kao i sposobnost našeg novog proizvoda da se brzo promijeni zategnutost vezica, odnosno da one popuste kako bi se povećao protok krvi, a zatim ponovno zategne.

Prema Nikeu, Adapt BB koristi prilagođeni motor i senzor napetosti kako bi automatski podesio udobnost svake tenisice na nogama igrača. Pomoću aplikacije Nike Adapt, igrači također mogu ručno unijeti različite postavke i čvrstoću, s vezicama koje mogu izdržati 14.5 kilograma sile, što je otprilike jednako standardnoj padobranskoj vrpci.

Nikeova FitAdapt tehnologija također će primati redovita ažuriranja, što Adapt BB čini prvim proizvodom koji se stalno ažurira s preciznošću koja će s vremenom biti sve bolja. U skladu s visokotehnološkom prirodom tenisica, Nike Adapt BB isporučuje se s Qi bežičnom podlogom za punjenje, kao i mogućnošću da korisnik ima potpunu kontrolu nad LED svjetlima u potplatima tenisica, dopuštajući im da mijenjaju boje osvjetljenja tijekom skoka. Nike Adapt BB bit će dostupne u Nike online trgovini od 17. veljače i cijena će im biti 350 USD.