VIDEO: Policijski službenik spasio vozača iz gorućeg automobila

Floridska policija objavljuje ovu snimku uz upozorenje vozačima da smanje brzinu za najmanje 30 km/h kad uoče zaustavljeno vozilo hitne službe, policije ili vatrogasaca u zaustavnom traku

Velika nesreća dogodila se na autocesti u Floridi. Lokalna policija objavila je snimku u kojoj policijski službenik Richard Verbeist staje na zaustavnom traku autoceste (ili kako ga u Americi i Velikoj Britaniji zovu: Hard Shoulderu) kako bi pomagao jednom vozaču koji se zaustavio. Nekoliko sekundi kasnije u njegov automobil se u punoj brzini zaletjelo drugo vozilo.
Na sreću, policajac Verbiest nije ozlijeđen. Međutim, vozilo koje se zaletjelo u policijski autu zahvatio je plamen. Richard Verbiest brzo je priskočio u pomoć i spasio vozača, koji je teško ozlijeđen, ali je ipak preživio ovu nesreću. Na snimci se vidi da mu se jedno vozilo ubacilo u prometni trak i nakon toga je izgubio kontrolu nad Mazdom 5 te je udario u zaštitnu ogradu i potom u policijski automobil.
Floridska policija ovu objavljuje ovu snimku uz upozorenje vozačima da smanje brzinu za najmanje 30 km/h kad uoče zaustavljeno vozilo hitne službe, policije ili vatrogasaca u zaustavnom traku.