BMW već testira svoj prvi električni SUV: Imat će domet do 700 kilometara!

BMW se pohvalio fotografijama s testiranja svog produkcijskog modela, koji će, na sreću, ipak biti odmak od koncepta iNEXT

BMW je prošle godine na autoshowu u Los Angelesu predstavio koncept velikog električnog SUV-a, nazvan iNEXT. Bio je to automobil modernog, ali i, blago rečeno, neuobičajenog dizajna. Izbacimo je eufemizme, mogli bismo reći i da je bio poprilično ružnjikav, odnosno u moru automobilskog lima u Los Angelesu izdvajao se svojim agresivnim i pomalo neskladnim linijama. Tome, međutim, koncepti i služe – da testiraju mišljenje javnosti, a nerijetko i da izazovu potrebu za nečim smirenijim. Nakon vizualne nervoze stiže i lijek za smirenje. BMW se pohvalio fotografijama s testiranja svog produkcijskog modela, koji će, na sreću, ipak biti odmak od koncepta iNEXT.
Automobil je na testiranju negdje na sjeveru Europe i, na prvi pogled, sličan je svemu onome što BMW radi već godinama. Bit će to mnogo smirenije. BMW u polarnim uvjetima testira električni motor i električne baterije, njihov kapacitet i vrijeme punjenja. Produkcijski iNEXT, velik poput SUV-a X5, bit će lansiran 2021. godine i to samo s električnim pogonom. Maksimalni kapacitet baterije bit će 120 kWh, a najavljuje se najveći doseg oko 700 kilometara. Već za dvije godine imat ćemo električna vozila koja imaju autonomiju kao i benzinci. Naravno, ako se ove najave pokažu točnima.