Teslin Model 3 je pojeftinio, ali u Europi je i dalje mnogo skuplji nego u Americi

U međuvremenu, u Europi, gdje su upravo počele prve isporuke Modela 3, najjeftinija verzija ima početnu cijenu od 53.500 eura

Tesla Motors je snizio cijenu Modela 3 za 1100 dolara, čime je početna cijena najjeftinijeg modela pala na 42.900 dolara prije poticaja. Sve tri verzije automobila imaju za istu svotu sniženu cijenu, bez obzira na pogon i izvedbu. Najjeftinija Tesla u SAD-u sada košta 34.850 dolara nakon što se iskoristi državna subvencija, koji bi trebala biti biti smanjena u srpnju, a tako će se dodati 1875 dolara na cijenu Teslinih automobila.

Početna cijena od 35.000 dolara, bez subvencija, cilj je tvrtke za Model 3. To je ciljana cijena koja omogućuje masovnu prodaju. Međutim, Teslin CEO Elon Musk je rekao da je teško postići takvu cijenu. Musk je otvoreno govorio o potrebi povećanja proizvodnje i poboljšanja proizvodnog procesa kako bi smanjio cijenu svojih automobila na putu do ciljane cijene.  U međuvremenu, u Europi, gdje su upravo počele prve isporuke Modela 3 ( klasi je BMW-a serije 3 ili Audija A4), najjeftinija verzija ima početnu cijenu od 53.500 eura. Veću cijenu Musk pripisuje PDV-u i uvoznim carinama.