Peter Jackson režira novi film Let It Be o The Beatlesima

Fanovi su  uzbuđeni zbog vijesti da je novozelandski redatelj spreman napraviti novu verziju filma od brojnog i zanimljivog prikupljenog materijala, koji sadrži 55 sati originalnih snimaka i 140 sati audiozapisa

Redatelj Godpodara prstvenova Peter Jackson režirat će novu verziju filma Let It Be o Beatlesima, dokumentirajući posljednje studijske dane jednog od najvećih bendova svih vremena. Fanovi su  uzbuđeni zbog vijesti da je Peter Jackson spreman napraviti novu verziju filma od brojnog i zanimljivog prikupljenog materijala, koji sadrži 55 sati originalnih snimaka i 140 sati audiozapisa, uključujući legendarni 42-minutni film benda kako 1969. godine svira na krovu zgrade Apple Corps.
Za tako važan dokument u rock povijesti prvotni dokumentarac Let It Be je poprilično nedorečen. Nije bio dostupan ni na jednoj novijoj tehnologiji, već samo na VHS-u. Gotovo kao da su preostali Beatlesi bili sretni kad su ga pustili da blijedi u povijesti. Naposljetku, niti Paul McCartney u njemu nije prikazan  u posebno povoljnom svjetlu. Izvorni film sadržavao je tragove neslaganja u redovima The Beatlesa poput trenutka kada je McCartney kritizirao Harrisonov dio gitare na pjesmi Two Of Us i kada mu je George kratko odgovorio:
– Ja ću svirati što god želite da sviram, ili neću svirati uopće. Što god da vam se svidi, učinit ću to.
McCartney je tada okarakterizirao svirku kao: pakao… najbjednije snimanje na zemlji. George je potom otišao, ali taj događaj nije ušao u originalnu verziju redatelja Michaela Lindsay-Hogga. Uzimajući u obzir da su članovi benda uvjerili Lindsay-Hogga da ukloni druge sporne scene, nije nepravedno smatrati da originalnom filmu nedostaje sočnijih scena. Dakle, postoji veliki potencijal za sve neobjavljene snimke koje reflektiraju podjele u bendu. Posljednji koncert Beatlesa je među najlegendarnijim live nastupima ikad, ali od 42 minute, originalni film je uključivao samo 21. Premda se većina preostalih snimaka sastoji od još tri ili četiri verzije pjesme Get Back.
Oduvijek je postojala i misterija oko solo zapisa koje su razni Beatlesi napravili tijekom postojanja grupe. Zapravo, mnoge pjesme koje su završile na solo albumima bile su izvedene tijekom probnih svirki, tako da bismo mogli čuti pjesme Every Night, The Back Seat Of My Car, Gimme Some Truth, Jealous Guy i All Things Must Pass. Osim toga, postoji mogućnost da ćemo čuti Lennona kako pjeva I Lost My Little Girl, prvu pjesmu koju je McCartney ikad napisao u dobi od 14 godina, kao još jedan izgubljeni dio povijesti. Ponovno izdanje izvornog filma Let It Be trebalo bi se pojaviti 2020. godine.