Novi Mitsubishi ASX drži se provjerenih dizajnerskih rješenja

Novitet je ugradanja dvolitrenog benzinca iz Outlandera sa 148 KS i 195 Nm okretnog momenta. Pogon je na prednje kotače ili, u drugoj verziji, na sve kotače

Uoči predstavljanja na autoshowu u Ženevi Mitsubishi je objavio prve fotografije novog ASX-a. Već je na prvi pogled jasno da se vizualno radi o malo ozbiljnijem redizajnu starog modela. Kompaktni SUV dobio je novu prednju masku, a osvježen je i stražnji kraj. U Mitsubishiju navode da je ekran infotainmenta povećan sa sedam na osam inča (to je vjerojatno važna promjena), a sad taj sustav ima i mogućnost reproducirati filmiće s USB uređaja (Tko će ih gledati? Vozač dok upravlja ASX-om?). Novitet je ugradanja dvolitrenog benzinca iz Outlandera sa 148 KS i 195 Nm okretnog momenta. Pogon je prednje kotače ili sve kotače, a mjenjač je ručni petstupanjski ili automatski, bezstupanjski CVT.

 

U iznimno kompetitivnom segmentu u Europi Mitsubishi će morati učiniti više, odnosno dodati još poneku varijantu motora. Sad je dio velike Renault Nissanove alijanse i tu se može dosta toga izabrati. Doduše, savez Renaulta i Nissana trese se ovih dana pa tek treba vidjeti što će na kraju biti od svega toga.