Zbog po život opasnih Takatinih zračnih jastuka BMW opoziva staru seriju 5 i X5

Možemo pretpostaviti da je velik broj automobila s neispravnim zračnim jastucima i u Hrvatskoj jer se radi o godištima 2000.-2004., a takvih je mnogo i na našim cestama

Neispravni Takatini zračni jastuci izazvali su veliki kaos u cijelom svijetu. Aktiviranjem zračnog jastuka može doći do reakcije slične eksploziji ručne bombe jer se metalni dijelovi na upravljaču mogu osloboditi teško ozlijediti vozača. U svijetu je zbog tih zračnih jastuka poginulo 23 ljudi. Također, dosad je opozvano više od 50 milijuna vozila, a najnoviji poziv vozačima objavio je BMW. Naime, bavarska tvrtka pozvala je 480.000 vlasnika BMW-ovih vozila serije 5 i X5 na hitan dolazak u servis. Od toga je 90.000 vozila u Njemačkoj, a možemo pretpostaviti da je velik broj takvih automobila i u Hrvatskoj jer se radi o godištima 2000.-2004., a takvih je mnogo i na našim cestama.
U BMW-u kažu da provjera obruča upravljača i sustava zračnog jastuka traje manje od sat vremena. Ako dobijete poziv na dolazak u servis odazovite se jer se radi o važnom dijelu koji može teško ozlijediti (ponajprije) vozača, ali i putnike u automobilu. Sustav opoziva za dijelove automobila koji mogu biti opasni, odnosno utječu na sigurnost, u Hrvatskoj je vrlo dobro riješen. Poziv vozačima ide preko sustava Rapex (Europski sustav hitne razmjene informacija), odnosno Minstarstva gospodarstva.