Klasični Mini s baterijama i elektromotorom

Otkriven na London Classic Car Showu, električni Classic Mini ima domet 200 kilometara

Stručnjak za električne konverzije, Swindon Powertrain, predstavio je svoj potpuno električni Classic Mini. Otkriven na londonskom sajmu klasičnih automobila, Swindon E Classic Mini kreće s cijenom od vrtoglavih 79.000 funti.
Kako bi kreirao konverziju klasičnog Minija u električni Swindon Powertrain počeo je sa skidanjem originalnog motora, mjenjača i rezervoara goriva. Oni su zamijenjeni električnim motorom od 110 KS, baterijom od 24 kWh i utičnicom za punjenje umjesto poklopca spremnika goriva. Novi pogonski sklop dodaje 80 kilograma masi Minija. Usprkos tom povećanju, Swindon Powertrain tvrdi da njegova električna izvedba Minija postiže dobre performanse, pa tako do 100 km/h dolazi za 9,2 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 128 km/h.
Prema tvrdnjama tvrtke, prerađeni mini bit će praktičniji od originalnog Minija jer spremnik za gorivo više nije potreban pa je prostor za prtljagu povećan na 200 litara prostora. Lijepo je imati veći prtljažnik, ali domet ovog vozila tek je 200 kilometara, a cijenu smo već napisali pa se sve to čini kao preskupa igračka.
Swindon Powertrain je također dodao potpuno novi sustav ovjesa i kočnica, dva USB priključka, grijana kožna sjedala te  grijano prednje i stražnje staklo. Proizvodnja će biti ograničena na samo 100 jedinica. Ako pitate nas, bolje je uložiti u jedan klasičan Mini, urediti ga i ostaviti benzinski motor.