U Londonu je skupo voziti stari automobil: Samo jedan ulazak u grad mogao bi koštati 24 funte

Gradske vlasti od 1. travanja dodaju novu taksu u iznosu 12.50 funti za sva vozila koja su ispod određenih standarda emisija štenih plinova

Tisuće vozača bili su prisiljeni promijeniti navike nakon što je glavni britanski grad London 2003. godine uveo ekološku taksu za automobile. Maksimalnih 11.50 funti za ulazak u središte grada (radnim danima, od 7 ujutrop do 6 popodne) mnoge je natjeralo da koriste javni prijevoz. Mnogi ljudi koji su dolazili na posao iz prigradskih mjesta ili udaljenijih gradskih četvrti počeli su koristiti željeznicu i druge oblike prijevoza, a broj automobila u središtu Londona smanjen je za 30 posto. U usporedbi s 2009., 2017. godine u cijeloj Velikoj Britaniji porastao je broj automobila za 11 posto, ali je u Londonu zabilježen pad 2 posto.
Sad se u Londonu sprema novi udar na vozače. Naime, gradske vlasti od 1. travanja dodaju novu taksu u iznosu 12.50 funti za sva vozila koja su ispod određenih standarda emisija štenih plinova (za benzince, na primjer, granica je najčešće postaljena za vozila proizvedena do 2005. godine). Nova mjera primjenjuje se svih sedam dana u tjednu od 0 do 24 sata. Zbrajanjem jedne i druge takse neki vozači mogli bi dnevno plaćati i 24 funte (206 kuna), a kazna za one koji to ne učine na vrijeme bit će i do 180 funti. Od svih mjera izuzeti su električni automobili i skuteri.