Volkswagen Golf VIII će kasniti?! Golf VII ostat će duže u proizvodnji, ali i tu postoji jedan problem

Početak produkcije predviđen je u lipnju, ali se pretpostavlja da bi moglo doći do kraćeg zastoja, odnosno da će umjesto planiranih 80.000 primjeraka do kraja godine biti proizvedeno svega 10.000 vozila

Njemački magazin Der Spiegel javlja da bi moglo biti problema s proizvodnjom novog Golfa VIII (ne navode se razlozi). Početak produkcije predviđen je u lipnju, ali se pretpostavlja da bi moglo doći do kraćeg zastoja, odnosno da će umjesto planiranih 80.000 primjeraka do kraja godine biti proizvedeno svega 10.000 vozila. Govori se i o financijskom gubitku od 400 milijuna eura.
Zbog toga će Golf VII (koji se još uvijek odlično prodaje) ostati u proizvodnje nešto duže, ali i tu postoji problem. Od rujna je obligatorno novo mjerenje emisija dušikovih oksida i čestica u ispuhu u okviru RDE postupka (testiranje vozila u cestovnim uvjetima), a benzinski motor 1,5 TSI još nema odgovarajući ceritfikat, a pitanje je hoće li ga uopće dobiti do tog perioda. Na europskom tržištu taj motor ugrađen je u svaki četvrti Golf pa se očekuje i  pad prodaje sedmice sve dok proizvodnja Golfa VIII ne krene u punom kapacitetu.