Golf VIII ipak kasni: U prodaju dolazi početkom sljedeće godine!

Njemački mediji spominju da se još radi na softveru. Golf će biti visoko digitalzirani automobil pa se u Volkswagenu žele uvjeriti da sve funkcionira kako treba, odnosno da nema bugova na tom kompjuteru na kotačima

Pisali smo da će Golf VIII vjerojatno kasniti, a sad sa sigurnošću možemo zaključiti da će biti tako. Naime, bilo je predviđeno da ga Volkswagen otkrije u listopadu na autoshowu u Frankfurtu i da prodaja krene odmah nakon toga. Međutim, iz VW-a su najavili da se plan mijenja, odnosno da će ga otkriti u kasnu jesen, a da će u prodaju s prvim danima 2020. godine. Iz centrale, naravno, ne žele reći kakvi su ih to problemi natjerali na promjenu plana, ali njemački mediji spominju da se još radi na softveru. Golf će biti visoko digitalzirani automobil pa se u Volkswagenu žele uvjeriti da sve funkcionira kako treba, odnosno da nema bugova na tom kompjuteru na kotačima. Kao što smo već pisali, neće biti električne verzije jer Volkswagen priprema cijeli niz novih električnih automobila na novoj MEB platformi. Volkswagen još razmišlja o tome hoće li pripremiti najsnažniju dizelsku GTD verziju, ali ćemo zato sigurno dobiti sprotske GTI i R modele.
Ove promjene vjerojatno će utjecati na predstavljanje električnog kompakta ID. Bilo je predviđeno da ga otkriju nakon autoshowa u Frankfurtu, ali sad će ga vjerojatno svijetu pokazati ranije, na velikom auto salonu.