Od 1. srpnja svi električni automobili morat će biti bučni: Zvukove razvijaju i rock bendovi!

Volkswagen će imati cijeli raspona zvukova, od viših tonova za obične putničke automobile do onih s više basa za sportska vozila

Tišina u prometu može biti opasna, a tišina je obilježje električnih automobila. Zbog toga je Europska unija donijela propis da od 1. srpnja električni automobili do brzine 20 km/h moraju ispuštati eksterne zvukove koji će na neki način simulirati tipičnu zvučnu kulisu dizelaša i benzinaca. Tražili su to predstavnici slijepih i slabovidnih osoba. Mnogi proizvođači električnih automobila rade na svojoj auditivnoj podlozi. Nakon što vozilo prijeđe 20 km/h taj zvuk neće biti potreban jer otpor zraka i kotrljanja kotača stvaraju dovoljnu buku.
Propis nalaže da taj zvuk mora biti trajan i indikativan, odnosno blizak automobilima (što god to značilo). Volkswagen će imati cijeli raspona zvukova, od viših tonova za obične putničke automobile do onih s više basa za sportska vozila. Renault omogućava nekoliko glazbenih tema na izbor. Mercedes čak surađuje s rock bendom Linkin Park u razvoju svoje glazbene podloge. Uglavnom, na cestama nas od 1. srpnja očekuje zabavni program.