Direktor ZF-a: Cijenim Volkswagenovu strategiju s električnim vozilima, ali možda je ipak prerano za tako radikalan iskorak

Volkswagen planira do 2028. godine izbaciti na tržište 70 električnih automobila. Prije se govorilo o 50 vozila, ali sad je taj broj povećan

Jedan od najvećih dobavljača u autoindustriji, ZF (mjenjači, pogoni..), prati sve što se događa u industriji oštrim okom jastreba koji iz zraka vreba poljskog miša. Danas morate biti spremni na sve. Doslovno sve. Predsjednik uprave ZF-a Wolf-Henning Schneider oglasio se sa svojim razmišljanjima o budućnsti prometa i mišljenjem o Volkswagenovom prebacivanju proizvodnih i razvojih kapaciteta na električna vozila.
– Cijenim Volkswagenovu strategiju da krene snažno s električnim automobilima, ali ne možete danas cijelu svoju strategiju bazirati samo na jednom izboru – rekao je jednom njemačkom magazinu.
Volkswagen planira do 2028. godine izbaciti na tržište 70 električnih automobila. Prije se govorilo o 50 vozila, ali sad je taj broj povećan.
– Ne vidim da će se tržište električnih automobila značajnije povećavati u sljedećih 10 do 20 godina, a to najviše ovisi o kapacitetu baterija, koji je zasad nedostatan – objavio je Schneider.
ZF trenutno razvija sustav za koji vjeruje da će pokriti sve potrebe kupaca i europskih zakonodavaca koji žele smanjiti emisije štetnih plinova: radi na plug-in hibirdnoj konfiguraciji (elektromotor je integriran u osamstupanjski mjenjač) koja bi trebala imati domet od 80 do 100 km samo na struju te bi se mogla ugrađivati u brojne automobile.