Predsjednik Donald Trump nije ljubitelj autonomnih automobila: Računala me nikad neće voziti!

Mnogo je izvještaja koji govore da ta tehnologija još nije ni blizu savršenim rješenjima

Autonomna vožnja jedina je prednost koju u autoindustriji ima Amerika u odnosu na ostatak svijeta. Uglavnom su svi razvojni timovi koncentrirani u SAD-u, projekti poput Googleova autonomnog automobila, GM-ova, Uberova ili Fordova već su daleko odmaknuli, ali prema pisanju portala Axios prema cijeloj ideji podozriv je prvi čovjek Amerike, predsjednik Donald Trump. Još je 2017. godine rekao Elonu Musku da ne vjeruje u autonomne automobile, da ga kompjuteri nikad neće voziti i da nikad ne bi sjeo u njih.
Jednom prilikom je naglasio:
– Zamislite, sjedite na stražnjoj klupi i automobil se počne u zavoju nekontrolirano ponašati, a vi ne možete zaustaviti tu vražju stvar.
Portal Axios tvrdi da je predsjednik Trump izgovorio i sljedeću rečenicu:
– Autonomni automobili nikada neće funkcionirati!
S političarima se možete ili ne morate slagati, ali njegove izjave o autonomnim automobilima nisu daleko od istine. Mnogo je izvještaja koji govore da ta tehnologija još nije ni blizu savršenim rješenjima. Također, premda se ta tehnologija nameće kao budućnost u Americi, čak 71 posto građana u jednom istraživanju je izvailo da ne bi nikad sjelo u autonomni automobil. S druge strane, Trumpova administracija nizom zakonskih mjera podržala je razvoj ovih vozila.