U Velikoj Britaniji najviše nesreća izazivaju vozači Toyote Prius i Opela?!

Kad se govori o pojedinačnim nezgodama, najčešće prometne nesreće imaju vozači Toyote Prius - hibrida koji je u posljednjoj generaciji opremljen svim sustavima aktivne sigurnosti, odnosno jedan je od najsigurnijih automobila na cestama

U Hrvatskoj takvih statistika nema, ali evo jedne britanske: najviše prometnih nesreća na godišnjoj razini u toj državi izazivaju vozači Opela (u Velikoj Britaniji Vauxhalla). To, naravno, ne govori ništa o sigurnosti automobila jer su novi Vauxhalli na cesti sigurni kao i bilo koji drugi moderni automobil, nego o navikama vozača. Na 10.000 Vauxhalla 62 vozila sudjeluju u nesrećama. Iza njih su vozači Daewooa (koji je još u statistikama), Seata, Mitsubishija i Renaulta.
Kad se govori o pojedinačnim nezgodama, najčešće prometne nesreće imaju vozači Toyote Prius – hibrida koji je, paradoksalno, u posljednjoj generaciji opremljen svim sustavima aktivne sigurnosti, odnosno jedan je od najsigurnijih automobila na cestama. Ali, opet, to više govori o profilu vozača. Nakon Priusa, drugi na listi je veteran Citroen Saxo, koji je još prisutan u velikom broju na britanskim cestama. Zanimljiva je ova statistika jer biste, paušalnim razmišljanjem, očekivali da će prednjačiti vozači BMW-a, Mercedesa i sličnih premium marki uz koje se najviše vežu prekršaji poput prebrze vožnje.