Tragičan ishod jedne lakše prometne nesreće: Fiksirajte elektroničke uređaje u automobilima i nemojte ih davati djeci u ruke

Ako tableti nisu fiksirani u vozilima na posebnim nosačima u slučaju sudara mogu postati smrtonosni, kao što pokazuje i ovaj slučaj

Još jedan slučaj koji govori o opasnosti neosiguranih stvari u automobilima: prošle godine, u rujnu, u blizini španjolskog mjesta Pontevedra poginula je trogodišnja djevojčica u sudaru koji bi gotovo po svemu mogao biti okarakteriziran kao lakši – osim tragičnog ishoda.
Djevojčica je bila vezana u dječjoj sjedalici, ali je u rukama držala tablet i kad se automobil, koji je vozila majka, sudario s autobusom tablet ju je udario u glavu. Nakon 20 sati provedenih u komi, ona je preminula. Majka i njezina sestra samo u lakše ozlijeđene.
O ovoj nesreći mnogo se raspravljalo i još se raspravlja. Djeca mogu ometati u vožnji i mnogi roditelji koriste tablete ili mobitele kako bi ih umirili. Međutim, ako su oni neosigurani, odnosno ako nisu fiksirani na nosačima u slučaju sudara mogu postati smrtonosni, kao što pokazuje i ovaj slučaj.