Najtraženiji rabljeni automobili na AutoScoutu24: Serija 3, Golf i ostali ‘Nijemci’

Na razini cijele Europe, odnosno svih većih zemalja u kojima AutoScout24 ima svoje franšize 14% korisnika upisivalo je u tražilicu BMW, a i isti rezultat ima i Mercedes-Benz, dok je treći Audi sa 13%, a četvrti Volkswagen sa 12%

Portal s ponudom rabljenih automobila AutoScout24 prikupio je podatke sa svojih velikih tržišta: Belgije, Njemačke, Francuske, Italije, Nizozemske, Austrije i Španjolske. Nerijetko i hrvatski kupci rabljenih vozila koriste usluge ovoga portala pa je zanimljivo pogledati što se najviše traži, odnosno koje pojmove korisnici upisuju u tražilicu.
Na razini cijele Europe, odnosno svih većih zemalja u kojima AutoScout24 ima svoje franšize 14% korisnika upisivalo je u tražilicu BMW, a i isti rezultat ima i Mercedes-Benz, dok je treći Audi sa 13%, a četvrti Volkswagen sa 12%. Sve druge marke su s manjim postocima raspoređene u ostalih 47%. Što se modela tiče, europski pobjednik je BMW serije 3 sa 4,6%, a odmah iza njega je VW Golf sa 4,5% (toj statistici sigurno su doprinijeli i hrvatski internetski surferi). Mercedes-Benz C klasa je na trećem mjestu (2,7%), a 4. i 5. mjesto dijele Audi A4 i BMW serije 5 (2,7%). Dominaciju njemačkih brendova i automobila u značajnijoj mjeri uspio je prekinuti samo Renault Clio koji je četvrti najtraženiji automobil na francuskom portalu AutoScout24.