Princeovi memoari izlaze na jesen

Knjiga će krenuti od djetinjstva Princea preko ranih glazbenih godina pa sve do njegovog vrhunca kao međunarodne zvijezde

Memoari na kojima je legendarni glazbenikPrince radio prije smrti izlaze 29. listopada. Random House potvrdio je u ponedjeljak za Associated Press da će memoari The Beautiful Ones kombinirati nedovršeni rukopis Princea s rijetkim fotografijama, spomenarima i tekstovima. Prvi put ti isti memoari najavljeni samo nekoliko tjedana prije smrti pjevača 2016., memoari se sastoje od 288 stranica i uključivat će uvod Dan Piepenbringa, kojeg je sam Prince izabrao za suradnika. 

The Beautiful Ones je duboko osobni prikaz kako je princ Rogers Nelson postao Prince kojeg znamo: priča o stvarnom vremenu, o dječaku koji apsorbira svijet oko sebe i stvara svoju osobnost, umjetničku viziju i život prije hitova i slave koji će ga kasnije definirati, objavili su iz Random Housea.

Knjiga će krenuti od  djetinjstva Princea preko ranih glazbenih godina pa sve do njegovog vrhunca kao međunarodne zvijezde. Koristi će vlastite zapise Princea, spomenar njegovih osobnih fotografija i originalne rukopisne tekstove za mnoge od njegovih najpoznatijih pjesama, koje je čuvao u svom domu u Paisley Parku. Knjiga prikazuje njegovu evoluciju kroz duboko razotkrivene, nikada prije podijeljene zajedničke slike i uspomene te kulminira njegovim izvornim rukopisom za svoje remekdjelo Purple Rain.

Piepenbring će se u uvodu dotaknuti Princeovih posljednjih dana, vrijeme kada je Princ duboko razmišljao kako otkriti svijetu više sebe i svoje ideje, a zadržavajući tajnu i mističnost koju je tako pažljivo njegovao.

Prince je umro prije tri godine, 21. travnja, zbog slučajnog predoziranja fentanilom u 57. godini. Godine 2018. književni agent Esther Newberg izjavio da je Prince dovršio više od 50 stranica rukopisa. Urednik knjige, Chris Jackson, izjavio je u priopćenju kako je The Beautiful Ones  prekrasan doprinos njegovom životu.

– To je također mnogo više od toga: to je stvarno dirljivo  književno djelo, puno Princeovih ideja i vizija, njegovog glasa i slika – rekao je Jackson. Drugi autori su komičari Trevor Noah i Ta-Nehisi Coates. 

– To je blago ne samo za ljubitelje Princa, nego i za svakoga tko želi vidjeti jednog od naših najvećih kreativaca i izvornih umova na svom najvećem stvaranju – samog sebe, zaključio je Jackson.