Osvetnici: Završnica – rekordni globalni debi od 1.2 milijarde dolara

Osvetnici: Završnica je 22. film u Marveloj produkciji, koja je pokrenuta sada davne 2008. godine s Iron Manom. Ti su filmovi do sada zaradili 19 milijardi dolara

Ovo je uistinu svijet Avengersa. Početni vikend prikazivanja filma Osvetnici: Završnica srušio je sve rekorde na kino blagajnama sa zapanjujućih 350 milijuna dolara u Sjevernoj Americi i ukupno 1,2 milijarde dolara u cijelom svijetu.

Disney-Marvelov četvrti i posljednji film o Avengers superherojima osvojio je gledatelje filmova. Avengers: Endgame je nadvisio prethodnika Avengers: Infinity War za gotovo 100 milijuna dolara u SAD-u i nevjerojatnih 560 milijuna dolara širom svijeta. Samo Kina je ostvarila zapanjujućih 329 milijuna dolara tijekom petodnevnog prikazivanja.

Film, u režiji Anthonyja i Joe Russoa, okupio je brojne glumačke zvijezde od Roberta Downeya Jr., Chrisa Evansa, Marka Ruffala, Chrisa Hemswortha, Scarlett Johansson, Jeremyja Rennera, Don Cheadlea, Paula Rudda, Brie Larson, Karen Gillan, Danai Gurira, Bradleya Coopera do Josha Brolina.

Osvetnici: Završnica je 22. film u Marveloj produkciji, koja je pokrenuta sada davne 2008. godine s Iron Manom. Ti su filmovi do sada zaradili 19 milijardi dolara.