Drugi Toyotin pick-up s milijun prijeđenih milja: Na vozilu je još mnogo originalnih dijelova!

Na ovoj Tundri mnogo je originalnih dijelova, a jedan od njih je i 4,7-litreni V8 motor

Prijeći milijun kilometara je veliki doseg za jedan automobil, ali u Americi je prijavljena već druga Toyota s prijeđenih milijun milja ili 1.6 milijuna kilometara. Oba vozila su veliki pick-upovi Tundre, oba su 2007. godište i oba su većinu milja prošli u saveznoj državi Louisiani.

Prije nekoliko dana javio se Aaron Morvant s drugom Tundrom, koja je prešla milijun milja – njegov posao je dostava pa je i razumljivo da prelazi mnogo milja.

Inače, na ovoj Tundri (sve fotografije) mnogo je originalnih dijelova, a jedan od njih je i 4,7-litreni V8 motor. Na primjer, mjenjač je izdržao ‘samo’ 792.000 milja prije nego što ga je Morvant izvadio i temeljito reparirao. Prvi slučaj Tundre s milijun milja je prijavio vozač Victor Sheppard, koji je milijun milja s Tundrom prešao prije tri godine i nije imao većih problema s vozilom.

Ovaj automobil ima urednu servisnu dokumentaciju. Toyota ga je nagradila potpuno novom Tundrom i nakon toga su njezini mehaničari rastavili stari automobil kako bi provjerili sve dijelove i još više se upoznali s njihovom čvrstoćom i dugovječnošću. Vidjet ćemo hoće li Aaron Morvant biti iste sreće…