Zahtjevan kupac: Nogometaš Cristiano Ronaldo tražio je i promjene na jedinom Bugatti La Voiture Noireu!

Bilo je predviđeno da  La Voiture Noire ima pet ispušnih cijevi, a Ronaldo je zahtijevao šest. Želja mu je, naravno, ispunjena

Veliku je pozornost na autoshowu u Ženevi izazvao Bugati sa svojim La Voiture Noireom. Taj hipersportski automobil ručni je rad, a bit će proizveden samo jedan primjerak – po cijeni od 16.7 milijuna eura.

Dugo se nagađalo tko je kupac tog vozila, a sad je poznato. Unikatni Bugatti kupio je nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo, inače vlasnik brojnih supersportskih automobila vrijednih milijune eura. Bugatti La Voiture Noire ima V16 motor sa četiri turbo punjača i 1500 KS te postiže 420 km/h, a nadahnut je više od 80 godina starim Type 57 SC Atlanticom.

Inače, Bugatti je cijelo vrijeme u kontaktu sa svojim kupcem, koji je utjecao i na dizajn vozila. Naime, bilo je predviđeno da  La Voiture Noire ima pet ispušnih cijevi, a Ronaldo je zahtijevao šest. Želja mu je, naravno, ispunjena jer postoji više od 16 milijuna razloga za to, a tu je i neprocjenjivi marketinški učinak cijele operacije. Automobil će mu biti isporučen tek 2021. godine. Sve ovo možete promatrati kao sjajnu investiciju. Za razliku od naših Clija, Pola i Fiesti, Bugatti La Voiture Noireu vrijednost će s godinama samo rasti.