Dan ludila na Autobahnu: Policija zaplijenila čak 107 automobila ilegalnih trkača!

Nakon ovog slučaja, koji se dogodio u četvrtak, u Njemačkoj su opet krenule rasprave o ograničenjima brzine na dijelovama Autobahna na kojima se vozi neograničeno

Eurorally je norveški projekt po uzoru na Gumball, natjecanje koje prolazilo i kroz Hrvatsku. Norvežani su se mudro dosjetili da početak takozvanog relija bude u Oslu, ali da se odmah preseli u njemački Kiel pa dalje bez ograničenja brzine po Autobahnu, potom u Poljsku, a cilj bi bio u Pragu u Češkoj Republici. Međutim, zaboravili su sve to prijaviti, a na otvorenim prometnicama ponašali su se neodgovorno, s opasnim pretjecanjima, cik-cak vožnjom i sličnim manevrima pri 250 km/h, koji se mogu nazvati opasnom vožnjom. Sve su to radili na dijelovima njemačkih autocesta na kojima nema ograničenja brzine pa su si dali oduške. Međutim, ako već možete voziti koliko vas je volja, ne možete to činiti ugrožavajući druge sudionike u prometu.

Njemačka prometna policija brzo se organizirala i zaplijenila je čak 107 vozila, a ima tu svega, od egzotičnog Lamborghini Diabla, Audija R8 do Ferrarija 488. Policijskim službenicima posao je bio olakšan jer su sva vozila imala na bočnim stranicama natjecateljske brojeve. Uglavnom, u okolici Kiela patroliraju posebne jedinice, a u zraku je i helikopter – kad bi autocestom slučajno prošao još pokoji ‘natjecatelj’, odmah bi bio isključen iz prometa.

Nakon ovog slučaja, koji se dogodio u četvrtak, u Njemačkoj su opet krenule rasprave o ograničenjima brzine na dijelovama Autobahna na kojima se vozi neograničeno. Posljednja istraživanje govore da je malo više od 50 posto građana za uvođenje ograničenja, a norveški ‘relijaši’ pomoći će da se to i dogodi.