VIDEO: Još jedno upozorenje – budite oprezni na željezničkim prijelazima!

Masa lokomotive je 125 tona, odnosno samo je ona teška poput dva američka tenka M1 Abrams, a tome u svakodevnom prometu treba dodati i masu vagona, tereta...

Ne možemo vas dovoljno puta upozoriti da pripazite na željezničkim prijelazima i da se ponašate po propisima! U nas nisu rijetke prometne nesreće na željezničkim prijelazima, a zbog brzine kojom se kreću vlakovi i njihove mase te zbog njihovog dugog zaustavnog puta sudari s automobilima i drugim vozilima najčešće završe tragično.

Prošle godine Ured za promet američke države Sjeverne Karoline održao je demonstraciju, odnosno simulaciju sudara vlaka i automobila. Vlak se kretao skromnom brzinom od 40 km/h, ali i to je bilo dovoljno da doslovno uništi limuzinu Dodge Charger. U automobil su postavljene dvije lutke, a ona koja simulira dijete čak je i ispala iz kabine. U Uredu za promet naglasili su da je masa lokomotive 125 tona, odnosno samo je ona teška poput dva američka tenka M1 Abrams, a tome u svakodevnom prometu treba dodati i masu vagona, tereta… Dakle, još jedanput vam preporučujemo da na željezničkim prijelazima budete oprezni.