Voziti umoran je isto kao i voziti u pripitom stanju!

Američki autoklub (AAA) je, analizirajući prometne nesreće, došao do zaključka da se od 8.8% do 9.5% svih nesreća dogodilo upravo zbog umora

Australski parlament naručio je studiju o umoru u vožnji i rezultati su doista zabrinjavajući. Naime, ostanete li budni 17 sati i sjednete li za upravljač, to je isto kao da ste vozili pod blagim utjecajem alkohola, odnosno s 0,5 promila u krvi. Alkohol jednako omamljuje u Australiji i Hrvatskoj pa budite oprezni s njim, ali probajte odmoriti prije nego što krenete s automobilom na put.

Američki autoklub (AAA) je, analizirajući prometne nesreće, došao do zaključka da se od 8.8% do 9.5% svih nesreća dogodilo upravo zbog umora. Uvijek probajte voziti odmorni i naspavani. Istraživanja su pokazala da umornim osobama ne pomažu ni šalica kave, odnosno energetska pića. Naime, čak i ako ih popijete vjerojatno ćete doživjeti ono što se zove mikrosnom, fazama kad gubite svijest na četiri do pet sekundi. Upravo u tom periodu na cesti se može dogoditi tragedija.