Anketa pokazuje: Najgori prekršaji pri parkiranju su uzimanje mjesta osobama s invaliditetom, parkiranje preblizu drugim vozilima…

Ogrebati drugo vozilo i pritom ne ostaviti podatke je jedna od navika koja smeta mnoge vozače

Malo je toga što vas u prometu može razljutiti poput lošeg parkiranja, vozača koji uzimaju previše mjesta kad parkiraju svoje vozilo, onih koji parkiraju na zelene površine ili na pločnik… Tvrtka koja se bavi prodajom parkirnih mjesta YourParkingSpace.co.uk provela je istraživanje o tome što vozači najviše mrze kad je parkiranje u pitanju. Ovo su mišljenja britanskih vozača, ali bi se s većinom njih i mnogi od nas složili. Dakle, vozače najviše smeta parkiranje na mjesta za osobe s invaliditetom, a da pritom oni koji tamo parkiraju nisu osobe s invaliditetom (23%), smetaju ih vozači koji bez posebnog razloga parkiraju preblizu drugom vozilu (22%), zauzimaju previše prostora pri parkiranju (18%), zauzimaju prostor za djecu i roditelje, a djece nema u automobilu (14%), ljudi koji parkiraju na pločniku (13%) te vozači koji ne ostavljaju podatke kad ogrebu drugo vozilo (10%). 

Pročitate li ovu listu: doista kao da je anketa provedena u Hrvatskoj. Barem možemo reći da su nam problemi slični kao i britanskim vozačima, odnosno da nas slične stvari smetaju.