Odluka koju ćemo osjetiti i mi: U Njemačkoj je omogućena ugradnja neoriginalnih branika i poklopaca motora u servisima!

Pokrenut će to novu industriju neoriginalnih zamjenskih dijelova, a na kraju bi trebali profitirati svi kupci, pa i oni u Hrvatskoj, jer će zamjenski dijelovi biti još povoljniji i kvalitetniji, odnosno sigurno će i za njih biti uvedeni standardi

U Njemačkoj je godinama bila zabranjena prodaja neoriginalnih dijelova za automobile, odnosno neoriginalnih dijelova koji su vidljivi – poput odbojnika, vrata, retrovizora, poklopaca motora… Razlog je zaštita dizajna na koju su se pozivali proizvođači automobila. Njemačka vlada sad je donijela važnu odluku – ako se zamjenski neoriginalni dio koristi za popravak, moguća je njegova ugradnja. Pokrenut će to novu industriju neoriginalnih zamjenskih dijelova, a na kraju bi trebali profitirati svi kupci, pa i oni u Hrvatskoj, jer će zamjenski dijelovi biti još povoljniji i kvalitetniji, odnosno sigurno će i za njih biti uvedeni standardi.

Razumljivo, buni se Njemačka asocijacija proizvođača automobila (VDA):

– Neoriginalni zamjenski dijelovi mogu kompromitirati sigurnost vozila. Oni, također, mogu umanjiti vrijednost rabljenog automobila.