Raste izvoz rabljenih dizelaša iz Njemačke: Najveća tržišta su zemlje Istočne Europe te Austrija i Italija!

Prošle godine Njemačka je izvezla čak 226.530 rabljenih dizelskih automobila, a prije pet godina je izvezla 142.186 automobila

Strogi njemački ekološki propisi istjerali su stare dizelaše iz središta gradova, ali nitko nije rekao da te automobile treba uništiti, odnosno da ih treba maknuti s cesta. Kad jednom smrkne, drugom osvane. Prošle godine Njemačka je izvezla čak 226.530 rabljenih dizelskih automobila, a prije pet godina je izvezla 142.186 automobila. Trendovi su takvi.

Euro 5 dizelaši i starija vozila ne mogu u mnoge njemačke gradove. Cijene rabljenih automobila blago su pale, a po riječima jednog trgovca rabljenim vozilima potražnja je takva da Euro 5 dizelaša nema u ponudi. Istočna Europa spremno će progutati ove zabranjene automobile, Ukrajina ima propise koji stimuliraju uvoz rabljenih vozila iz EU, a tu je u manjoj mjeri i Hrvatska kao tržište tradicionalno blagonaklono prema dizelašima. Zanimljivo, velike zemlje uvoznice starih dizelaša su Austrija i Italija. U ove dvije europske države dizelaši tradicionalno čine veliki dio tržišta.