Nova Honda E neće imati klasične bočne retrovizore: Uz sve verzije idu kamere i dva ekrana!

Jedna od prednosti ove kamere je što će imati i takozvani wide view mod rada koji će smanjiti bočni mrtvi kut za 50 posto

S novim električnim gradskim automobilom, nazvanim maštovito E, Honda kreće u novu avanturu. Vozilo ima stražnji pogon, ali i od početne opreme, umjesto klasičnih bočnih retrovizora, dvije kamere. Uz njih idu i dva dodatna ekrana, po jedan s lijeve i desene strane, koji će projicirati sliku.

Kažu u Hondi da su te kamere aerodinamičnije nego klasični retrovizori, a i nalaze se u posebnom kućištu koje će spriječiti da se oko leće zadržavaju kapljice vode. Slika bi trebala cijelo vrijeme biti bistra, a to je Honda demonstrirala na sljedećoj fotografiji.

Jedna od prednosti ove kamere je što će imati i takozvani wide view mod rada koji će smanjiti bočni mrtvi kut za 50 posto. Honda E na ceste će doći sljedeće godine, a za ovaj retro automobilčić japanski proizvođać već prima narudžbe.

Inače, po fotografiji unutrašnjosti se vidi da će Honda E imati čak pet velikih ekrana u kabini. To je vjerojatno neki rekord – ako se takvo što uopće prati…