BMW M8: Povratak bavarskog kralja!

M8 dobio je moćni biturbo 4,4-litreni V8, poznat iz modela M5, sa 600 KS i 617 KS u takozvanoj Performance izvedbi

U svijetu bogatih i ponekad slavnih nikad nije dosadno, a proizvođači svih mogućih gadgeta trude im udovoljiti. Najnovija igračka je BMW M8, kupe i kabriolet koji je prošao kroz ruke inženjera u M odjelu. U toj tvornici igračaka za odrasle serija 8 dobila je moćni biturbo 4,4-litreni V8, poznat iz modela M5, sa 600 KS i 617 KS u takozvanoj Performance izvedbi.

Pogon je na sva četiri kotača, ali je bias na stražnje kotače, a moguće je uključiti i samo pogon na stražnje kotače, odnosno i mod za driftanje. Ovaj lijepi i brutalni kupe ili kabriolet s opcijskim M vozačkim paketom može juriti čak 305 km/h, a do 100 km/h ubrzava za 3.2 sekunde (Performance verzija 3.1 sekundu).

BMW je nerijetko konzervativan sa svojim brojkama pa će M8 vjerojatno ići do 100 km/h i za manje od tri sekunde – ako vam se negdje žuri. Mjenjač je osamstupanjski automatski, a trebao bi biti brži od supruga koji bježi na neodložno piće s prijateljima u trenutku kad ga supruga traži da joj pomogne s kućanskim poslovima.

U Njemačkoj ćete ovaj automobil platiti oko 180.000 eura, odnosno 10.000 eura više za Performance verziju koja ima i tvrđi ovjes.