Toyota Camry krenula je u prodaju: Limuzina s moćnom hibridnom tehnologijom

Camry dolazi s ukupno četiri razine opremljenosti, počevši od ulaznog paketa opreme Style s cijenom od 266.900 kuna

Počela je prodaja na hrvatskom tržištu Toyote Camry, automobila srednje klase. Camry na tržište stiže isključivo kao hibrid u kombinaciji s 2.5-litrenim Hybrid Dynamic Force motoraom s rekordnom termalnom učinkovitošću te snažnog elektromotora i jake baterije, koji u konačnici isporučuju 160 kW/218 KS, ubrzanje do 100 km/h u 8.2 sekunde, svega 98 g/km CO2 i tvornički izmjerenu prosječnu potrošnju od 4,3 l/100 km. Nova generacija hibridnog sustava donosi i Sequential Shiftmatic tehnologiju e-CVT mjenjača, koja prema želji vozača  može oponašati standardni brzinski automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Pogon je na prednje kotače, a ovjes je neovisan na prednjoj i stražnjoj osovini.

Kažu u Toyoti: Novi Camry donosi trozonski automatski klima uređaj s jedinstvenom nanoeTM tehnologijom, omogućujući na taj način ne samo nezavisno podešavanje željene temperature za vozača, suvozača i za putnike na stražnjem sjedištu, već oplemenjuje zrak nanoeTM česticama koje su promjera 5 do 20 nm. Rezultat je ugodan osjećaj hidratizacije kože, čišćenje od alergena, neutraliziranje vanjskih neugodnih mirisa i stvaranje osvježavajuće mikro-atmosfere unutar automobila. Dakle, Camry bi mogao zamijeniti i neki salon za uljepšavanje…

Camry dolazi s ukupno četiri razine opremljenosti, počevši od ulaznog paketa opreme Style s cijenom od 266.900 kuna, srednjeg paketa Sol (278.900 kuna), višeg srednjeg paketa Executive (300.900 kuna) do najopremljenijeg modela Premium s cijenom od 316.900 kuna.