Hrvatski olimpijski odbor ima novog partnera – Toyotu

Kensuke Tsuchiya, predsjednik Toyota Adria d.o.o., podsjetio je Toyotinu globalnu inicijativu za povećanje mobilnosti osoba s invaliditetom

Na konferenciji za medije održanoj u utorak, 18. lipnja, najavljen je početak partnerske suradnje Toyote i Hrvatskog olimpijskog odbora kao i ispraćaj hrvatskih sportašica i sportaša na 2. Europske igre koje se ove godine održavaju u Minsku (Bjelorusija).

Partnerstvo je započelo programom potpisivanjem Fair play deklaracije naših sportaša. Uslijedio je inspirativni razgovor sa sportašima o njihovim početcima i preprekama koje su imali pod nazivom Start Your Impossible u kojem su sudjelovali proslavljeni olimpijci Josip Glasnović, Snježana Pejčić, Damir Martin te trofejni paraolimpijac Kristijan Vincetić.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša u uvodu se zahvalio Toyoti na partnerstvu i istaknuo kako je HOO ponosan na novog partnera Toyotu, koja je oduvijek bila sinonim za inovacije i napredne tehnologije.

Kensuke Tsuchiya, predsjednik Toyota Adria d.o.o., podsjetio je Toyotinu globalnu inicijativu za povećanje mobilnosti osoba s invaliditetom i istaknuo Toyotinu viziju pod koja se krije pod motom Mobilnost za sve, a s kojom Toyota iskazuje svoju predanost prema društvu i osobama s invaliditetom i prema kojoj svi ljudi bez obzira na invaliditet trebaju imati omogućenu mogućnost kretanja.

– Imamo istu viziju, bolje društvo za sve i što više hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Tokiju. Snaga sporta je nevjerojatna, on ujedinjuje ljude i stvara zajedništvo, a mi smo upravo zato i postali partner u Hrvatskom olimpijskom programu – rekao je Tsuchiya.

Na igrama u Minsku održat će se 200 događaja u 15 sportova iz 23 discipline. Organizatori očekuju oko 4000 sportaša iz 50 zemalja koji će u  deset sportova tražiti svoju kvalifikacijsku normu za Ljetne olimpijske igre u Tokiju (Japan) koje se održavaju 2020. godine.