BMW-ov direktor: Istina je da kupce u Europi ne zanimaju električni automobili!

Organizacija T & E koja ima veliki lobistički utjecaj u institucijama EU tvrdi da proizvođači automobila namjerno opstruiraju prodaju električnih automobila

Stopiraju li proizvođači automobila namjerno dolazak električnih vozila na europsko tržište? Organizacija Transport & Environment koja ima veliki lobistički utjecaj u institucijama Europske unije tvrdi da proizvođači automobila namjerno opstruiraju prodaju električnih automobila jer im se daleko više isplate benzinski i dizelski SUV-ovi. Upravo zbog toga rastu i emisije CO2 u prometu u Europi. Prošle godine emisija stakleničkog plina bila je za 1.6 posto viša nego 2017. godine.

S druge strane, javio se BMW-ov direktor razvoja, Karl Frolich:

– Kupce u Europi ne zanimaju električni automobili. Pustili smo te automobile na tržište i oni jednostavno nisu zanimljivi kupcima.

Frolich tvrdi da je u mnogim europskim državama električna energija preskupa i da je kupcima ekonomičnije kupiti dizelsko vozilo. Kaže čovjek iz BMW-a da su električna vozila s velikim dometom, doslovno, ‘veliko sr..e’ jer si Europljani ne mogu priuštiti te automobile. Baterije u njima su preskupe. S druge strane, on vidi veliki potencijal u plug-in hibridima, koji omogućuju solidan domet na električni pogon, ali imaju i klasični motor kad se taj izvor energije iscrpi.