Hrabra tvrdnja: Vozila na gorive ćelije vodika će prestići električne automobile!

Naslovnice su pune vijesti o električnim automobilima, ali 2030. godine ćemo vidjeti promjenu. Na velika vrata će doći vozila na gorive ćelije vodika

Continental je jedan od najvećih dobavljača u svjetskoj autoindustriji i riječi njegovih direktora imaju jednaku težinu kao da vam se obrati čelnik BWM-a, Mercedesa ili Toyote. Dakle, Dr. Felix Gress, direktor za odnose s javnošću Continentala, tvrdi da su budućnost prometa vozila na gorive ćelije vodika. Zbog čega? Pročitajte njegove izjave…

Prvu:

– Kupcima će teško biti prihvatiti električne automobile jer ćete za njih platiti mnogo, a dobit ćete malo.

Drugu:

– Naslovnice su pune vijesti o električnim automobilima, ali 2030. godine ćemo vidjeti promjenu. Na velika vrata će doći vozila na gorive ćelije vodika. Ona će zauzeti veliki dio tržišta, osobito tamo gdje će se tražiti veliki domet – kod automobila za duža putovanja i kamiona.

Treću:

– Unatoč rastu prodaje električnih automobila, naša je procjena da ta tehnologija ima svoje limite. Ona jednostavno neće moći osigurati dovoljnu autonomiju.

Četvrtu:

– Mi, također, radimo na tehnologiji gorivih ćelija vodika.

Za kraj, nedavno je objavljena vijest da kineski gospodarstvenici u toj zemlji ulažu čak 17 milijardi dolara u tehnologiju gorivih ćelija vodika.