Igranje računalnih igrica čini vas lošijim vozačima?!

Više od petine vozača koji igraju navedene igrice priznaje da su u vožnji pokušali kopirati neke od manevara iz igrica

Gran Tourismo, Need for Speed, Project Gotham Racing, F1 – sve te igrice čine vas najboljim vozačem na svijetu. Pogotovo s uključenim početničkim nivoom. Brži ste od Lewisa Hamiltona, veća faca od Jasona Stathama ili Vina Diesela. Pogotovo kad se brzina u igricama spoji s gangsterskim mentalitetom, to vas može napuniti ogromnim dozama samopouzdanja.

Nakon što ste odvezli najbrži krug u simulaciji Formule 1, sjedate za upravljač i… Britanska tvrtka za istraživanje tržišta Censuswide razgovarala je s 1250 vozača i došla do zaključka da je vjerojatnije da će vozači, koji igraju automobilske (trkaće) računalne igrice ili igrice na konzolama, zaraditi prometnu kaznu zbog kršenja prometnih propisa. Također, vjerojatnije je da će skriviti i prometnu nesreću.

Više od petine vozača koji igraju navedene igrice priznaje da su u vožnji pokušali kopirati neke od manevara iz igrica – što je, naravno, iznimno opasno. Računalna simulacija i stvarni uvjeti na cesti su dva različita svijeta.

S druge strane, studija Sveučilišta Rochester iz 2010. godine zaključuje da računalne igrice pomažu u bržem vremenu reakcija u stvarnom životu. Zaključak? Ako zbog računalnih igrica imate brže reflekse to je odlično. Međutim, ne pokušavajte voziti automobil na onaj način kao što upravljate vozilima u računalnim igricama. Budite oprezni i poštujte pravila.