Karavanska izvedba Peugeota 508 u prodaji je na hrvatskom tržištu!

Peugeot 508 SW ima isti međuosovinski razmak kao i limuzina, ali je duži četiri centimetra i ima malo više prostora u unutrašnjosti

Peugeot je sa stilskim pristupom srednjoj klasi napravio iskorak u srednjoj klasi s modelom 508, a sad to nastavlja i s karavanskom verzijom, koja je možda i atraktivnija od limuzinske izvedbe. Uglavnom, fotografije su vam priložene pa možete i sami donijeti sud o tome koliko je 508 SW atraktivan.

Što se ostalog tiče, 508 SW ima isti međuosovinski razmak kao i limuzina, ali je duži četiri centimetra i u Peugeotu tvrde da ima malo više prostora u unutrašnjosti. Sve ostalo je isto, tu je i-Cockpit kao doista originalno shvaćanje dizajna unutrašnjost.

Motori su identični – dva su benzinca, sa 180 i 225 KS te tri dizelaša, sa 130, 160 i 180 KS. Jedino je kod prvog dizelaša moguće izabrati i ručni mjenjač, a sve ostale verzije dolaze isključivo s osamstupanjskim automatikom.

Cijena najpovoljnijeg karavana s dizelskim motorom (130 KS) i šeststupanjskim ručnim mjenjačem je 217.180 kuna. U prvom kvartalu sljedeće godine 508 će dobiti i plug-in hibrid koji će po NEDC mjerenjima moći prijeći 50 km samo na struju.