Magna Styer otvorila lakirnicu automobila u Sloveniji: Ulaganje je vrijedno 1.38 milijardi dolara!

U tvornici će raditi 200 zaposlenika, a planirano je dovesti još 200 radnika - kad tvornica počne raditi punim kapacitetom

Magna International je jedan od najvećih dobavljača u autoindustriji, a europski odjel Magna Steyr ima čak i tvornicu automobila, koja trenutno proizvodi Mercedes-Benz G klasu, BMW serije 5, Jaguar E-Pace, Jaguar I-Pace, BMW Z4 te Toyotu Supru. Kapaciteti rastu, a tvornica u Grazu je očigledno premalena. Zbog toga je Magna Steyr odlučila izmjestiti lakirnicu vozila, a pobjedu na natječaju je odnijela Slovenija, odnosno općina Hoče-Slivnica.

Magna Steyr je uložila ogromnih 1.38 milijardi dolara u lakirnicu, a pritom je slovenska vlada dala 21 milijun eura poticaja. U tvornici će raditi 200 zaposlenika, a planirano je dovesti još 200 radnika – kad tvornica počne raditi punim kapacitetom. Ovo ulaganje je najveća greenfield investicija u slovenskoj povijesti (takvu mi u Hrvatskoj još nismo vidjeli), a tvornica je od one u Grazu udaljena oko 80 kilometara. Inače, godišnja prodaja Magne International proizvođačima automobila vrijedna je više od 40 milijardi dolara.