Osvetnici: Endgame – službeno je najuspješniji film svih vremena!

Epski SF film Avatar Jamesa Camerona vladao je cijelo desetljeće, postavivši do sada nedostižnu vrijednost od $2.78 milijardi na globalnom box officeu, sve do prošle subote, kada ga je prestigao film Osvetnici: Endgame koji je zaradio 2.79 milijardi dolara

Tri mjeseca nakon objavljivanja, Marvelov blockbuster Osvetnici: Endgame prestigao je Avatar i postao najuspješniji film svih vremena. Epski SF film Jamesa Camerona vladao je cijelo desetljeće, postavivši do sada nedostižnu vrijednost od $2.78 milijardi na globalnom box officeu, sve do ove subote (20. srpnja), kada ga je prestigao film Osvetnici: Endgame koji je zaradio 2.79 milijardi dolara.

Alan Horn, supredsjedatelj i glavni kreativni direktor tvrtke Disney, izjavio je:

– Velika čestitka timovima Marvel Studios i Walt Disney Studios, i hvala obožavateljima diljem svijeta koji su podigli Osvetnike: Endgame na ove povijesne visine.

Horn je također odao počast Cameronu i Avataru:

– Čak i nakon desetljeća, utjecaj Avatara Jamesa Camerona ostaje snažan kao i uvijek, a zapanjujuća postignuća oba filma neprestano dokazuju snagu filmova. Talentirani filmaši koji su uključeni u ova dva projekta imaju još mnogo toga u pripremi, zato se veselimo budućnosti.