Dolazi crna subota u Francuskoj: Dan kad se očekuje najveći kaos na cestama!

Tijekom crne subote na autocestama vlada veliki nered, a samo na Autocesti sunca koja vodi prema jugu i Španjolskoj prometni čepovi protežu se i do 700 kilometara

Vrhunac turističke sezone u Francuskoj donosi i jedan poseban dan – kada na svim autocestama prema moru vlada kaos. Ako mislite da su gužve na hrvatskim cestama nesnosne evo vam i jedan podatak iz Francuske. Tijekom crne subote, kako je nazivaju, na autocestama vlada veliki nered, a samo na Autocesti sunca koja vodi prema jugu i Španjolskoj prometni čepovi protežu se i do 700 kilometara. Tek toliko da znate, ovu nadolazeću subotu Francuzi su proglasili crnom subotom.

Na žalost, crna subota se u Francuskoj koristi i kao termin koji se veže uz najtežu cestovnu nesreću u povijesti države. Ona se dogodila 31. srpnja 1982., oko 1.45 ujutro autobus prepun djece zaletio se u nekoliko automobila i došlo je do velikog požara. Poginulo je 53 ljudi i 46 djece. Zbog toga je i donese propis da su u Francuskoj zabranjuje masovni prijevoz djece tijekom najprometnijih vikenda.