Uporni Francuz ponovno će pokušati ovog vikenda prijeći Engleski kanal na hoverboardu!

Zapata se srušio na svojem prethodnom pokušaju prelaska kanala prije samo nekoliko dana

“Le Rocketman”, kako mu simpatično tepaju njegovi sunarodnjaci, Francuz Franky Zapata opet će ovog vikenda pokušati prijeći Engleski kanal na svom hoverboardu, nakon  što se su prethodnom pokušaju srušio u vodu.

Kao što smo ranije napomenuli, Zapata se srušio na svojem prethodnom pokušaju prelaska kanala prije samo nekoliko dana, nakon što su veliki valovi poremetili njegov pokušaj brzog zaustavljanja za dolijevanje goriva usred leta. Njegov je sljedeći pokušaj, prema francuskim medijima, određen za nedjelju.

Zapata je već oborio jedan rekord, onaj najdužeg leta na hoverboardu koji je postavio 2016. godine nakon skoro 7.400 metara dugog leta uz francusku obalu dok ovaj podvig pokušava ostvariti u čast 110. godišnjice prvog leta preko kanala od strane francuskog pilota 1909. godine.

Dakle u nedjelju, Zapata će se upustiti u 20-minutni let iz Sangattea na francuskoj strani kanala do zaljeva St. Margaret na južnoj obali Engleske. Iako je njegova planirana ruta ovog vikenda ista, ovaj put će se uputiti do druge stanice za punjenje goriva, jer njegov hoverboard (“Flyboard Air”) ima goriva za samo oko 10 minuta leta.

Zapatina ekipa će ovaj put koristiti veći čamac za točenje goriva, što francuske vlasti prije nisu dozvolile. Podsjećanja radi, Zapata je zapravo izmislio hoverboard koji će koristiti za prolazak kanalom, a francuska će vojska vjerojatno još jednom pratiti napredak. To je zato što su zapravo izrazili interes da prouče kako se hoverboard praktično može upotrijebiti u borbi, za potpuno futurističku vrstu borbe u zraku.