Spačeki obilaze Hrvatsku i dolaze u Split i Osijek!

Puno je još onih koji su se nakon Svjetskih susreta zadržali još neko vrijeme u Samoboru, obilaze Zagreb ili putuju Hrvatskomu vlastitom aranžmanu

Iako je 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru u subotu navečer formalno završen, i u nedjelju je bilo živo u Kampu Spačeka. Dolazili su posjetitelji, radili ugostitelji, trgovalo se uz zabavni program. Prema planu, u nedjeljnim prijepodnevnim satima na put su krenule dvije karavane Spačeka. U organizaciji Hrvatskog 2CV Citroёn kluba za sudionike su organizirane dvije atraktivne hrvatske rute s polaskom iz Samobora. Jadranskom rutom kretalo je od 10 sati stotinjak spačekista prema moru preko Karlovca, do Ogulina i jezera Sabljaci, pa nastavak prema Baškim Oštarijama, dolaskom do Biograda na moru te boravkom i odmorom od dva dana, te nastavkom do konačnog cilja u selu Radošići u Etno selu Škopljanci. Organizirano je završno parkiranje u Splitu na stadionu Poljud HNK Hajduk 9. 8. 2019., oko 12 h. Druga atraktivna ruta je kretala od 11 sati kontinentalnom rutom put i okolo Zagorja do Bedekovčine, pa prema Mariji Bistrici, Križevcima do Vrbovca,nastavkom puta u smjeru Moslavine a preko Siska do Parka prirode Lonjsko polje (Krapje) do Slavonije, u kojoj će posjetiti Požegu, Kutjevo i Đakovo (dogovorena posjeta ergele lipicanaca). Organiziran je završni susret u Osijeku 9. 8., uz pomoć Grada Osijeka.

Naravno, puno je još onih koji su se zadržali još neko vrijeme u Samoboru, obilaze Zagreb ili putuju Hrvatskomu vlastitom aranžmanu. Na odlasku su sudionici sa svih strana svijeta čestitali organizatorima i svima koji su se proteklih 6 dana trudili da sve bude što bolje, da se (bez obzira na vremenske neprilike) održi pozitivna energija ovog međunarodnog susreta i druženja, na koje je došlo više od 3500 Citroёna i više od 10.000 ljudi.među top 30 ovogodišnjih događanja Hrvatsketurističke zajednice u Hrvatskoj i stao uz bok Dubrovačkim ljetnim igrama, Pula film festivalu i Sinjskoj alki, a najveće je događanje u Zagrebačkoj županiji ove godine.